A Magyar Patrióták Közössége nemcsak az interneten buzdított az európai kisebbségvédelmi csomag aláírására, hanem az egyesület önkéntesei a fővárosban és vidéki helyszíneken is gyűjtötték a támogató szignókat. Szervezetünk képviseletében Hetzmann Róbert elnök és csoportja a mai napon kétszáz aláírást adott át a Rákóczi Szövetség főtitkárának, Csáky Csongornak.

A Magyar Patrióták Közössége már tavaly nyáron csatlakozott az őshonos európai nemzeti közösségek uniós szintű jogvédelmét célzó európai polgári kezdeményezéshez. Közleményünkben felszólítottuk támogatóinkat, hogy írják alá a folyamodványt, ami sikeressége esetén új esélyt jelenthet a határon túli magyar közösségek számára is.

Tavaly még nem gondoltuk, hogy az aláírások a vártnál lassabban fognak érkezni. Néhány hónappal ezelőtt még egyáltalán nem tűnt úgy, hogy ez a kezdeményezés sikerrel járhat. Valamiért a „toleranciabajnok” nyugati társadalmak meg sem mozdultak az őshonos népek jogvédelme hallatán, holott elvileg a sokszínűségben hisznek. A nagy tétre való tekintettel egyesületünk úgy döntött, hogy a továbbiakban nemcsak internetes kampányt folytat a Minority Safepack mellett, hanem közterületekre kitelepülve is gyűjti az aláírásokat.

Az egyesület tagjai által Budapesten, valamint Fejér, Nógrád és Pest megye falvaiban és városaiban összegyűjtött kétszáz aláírást a Patrióták nevében Hetzmann Róbert elnök a mai napon átadta a magyarországi gyűjtést koordináló Rákóczi Szövetség főtitkárának, Csáky Csongornak.

Szerencsére a közép-európai országoknak köszönhetően az utóbbi időben gyorsuló ütemben kezdtek érkezni az aláírások, és ma már sikerült is átlépni az érvényességi küszöböt jelentő egymillió szignót. Tekintettel kell lenni azonban a mindig számosan előforduló érvénytelen aláírásokra is, ezért amíg 1,2 millió aláírás nem gyűlt össze, még nem dőlhetünk hátra.

A Magyar Patrióták Közössége ezúton is arra kéri mindazokat, akik még nem írták alá a kisebbségvédelmi kezdeményezést, ne halogassák tovább, hanem néhány kattintással tegyenek eleget alkotmányos kötelezettségüknek: www.jogaink.eu

Magyar Patrióták Közössége © 2018. március 28.