A Fővárosi Törvényszék a 2014. január 22-én alapított Magyar Patrióták Közössége egyesületet – második nekifutásra – nyilvántartásba vette, így mostantól a közösség nem mozgalom többé, hanem jogi személyiséggel rendelkező társadalmi szervezet. Az egyesület jogi értelemben 2014. június 16 óta létezik, a jogerős végzést 2014. szeptember 8-án vettük kézhez.

Az alapszabályban rögzített küldetési nyilatkozat így szól: “A Magyar Patrióták Közössége a Haza értékeinek oltalmazására alakult meg, különös tekintettel kulturális, épített és népi örökségünkre, természeti kincseinkre és nemzeti értékeinkre. Feladatunk, hogy a magyarság újra hazaszerető, áldozatkész, múltját és értékeit megbecsülő és jövőjébe felelősséggel tekintő, keresztény erkölcsi alapokon álló társadalom legyen.”

A Magyar Patrióták Közössége már bejegyzése előtt is komoly és hatékony munkát végzett a magyar örökség megóvása érdekében. A “hivatalossá válás” ennek a küzdelemnek egy fontos mérföldköve. Lényeges, hogy mostantól már saját bankszámlával is rendelkezünk, így közvetlenül lehet minket támogatni. Szükségünk is van segítségre az induláshoz – kérjük, aki megteheti, segítse munkánkat az alábbi számlaszámon keresztül:

  • Kedvezményezett neve: Magyar Patrióták Közössége
  • Bankszámlaszám: 63200171-11070966

Köszönjük segítségüket!

Magyar Patrióták Közössége © 2014. szeptember 9.